
2020 yılında 282 bin ha alanda 1,3 milyon ton üretim.
İncir üretiminde Türkiye birinci sırada yer alırken, 201 bin ton ile Mısır ikinci sırada, 144 bin ton üretim ile Fas üçüncü sırada yer almaktadır.
2020/2021’de 148 bin ton olan kuru incir üretiminin 85,5 bin tonu (%58) Türkiye, 25 bin tonu (%17) İran, 10 bin tonu (%7) İspanya tarafından üretilmiştir (INC).
TÜRKİYE’DE
2020/21; 537 bin da alanda 320 bin ton üretim
Üretimin %56,5’i Aydın, %21,3’ü İzmir’de
İklim ve ekolojik koşulları nedeni ile Aydın ve İzmir’de üretilen incirin büyük bir kısmı kurutulurken, diğer illerin üretimi taze olarak değerlendirilmektedir.
2021/22; 20,3 bin ton yaş incir, 52,9 bin ton kuru incir ihracatı (10 aylık veri)
TÜİK’in 2022 bitkisel üretim tahminlerine göre 320 bin ton incir üretimi tahmin edilmektedir.
Türkiye dünya incir üretiminde ilk, üretim alanında ise ikinci sıradadır.
Yaş ve kuru incirde Türkiye en büyük ihracatçıdır.
Mısır ve Fas’ın dünya ticaretindeki düşük seviyesi nedeni ile üretilen incirin tamamına yakınının iç piyasada tüketildiği tahmin edilmektedir.