
Salamura bağ yaprağımız, Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yetişen Sultaniye çekirdeksiz üzüm bağlarından toplanan, damarsız ve 1. kalite yapraklardan üretilmektedir.
Salamura yapraklarımızda kesinlikle hiçbir kimyasal madde kullanılmaz. Sadece su ve kaya tuzu kullanılır.
Yemek hazırlamadan önce yapraklar en az 2 saat sıcak suda bekletilmelidir. Çünkü yapraklarımız tuzludur ve tuz oranının azaltılması gerekir.
Yapraklarımız, pet şişelerin ağzı kapalı tutulur ve hava almaz şekilde muhafaza edilirse, ayrıca tuzlu su yaprakların üstünde kalacak şekilde saklanırsa uzun süre dayanıklılığını korur.
Salamura Yaprak Nasıl Yapılır?
Bağlarda oluşan taze filizlerden tek tek toplanan taze yapraklar önce yıkanır. Ardından sıcak su ve tuz ile fermantasyon işlemine alınır. 24 saat sonra, oda sıcaklığındaki suya 1 litreye 2 yemek kaşığı kaya tuzu oranında tuz eklenerek pet şişelere yerleştirilir. Şişelerin ağzı sıkıca kapatılarak hava alması engellenir. Pet şişe içindeki su, yaprakların üstünü tamamen kapatmalıdır.








