
Doğal Ev Yapımı ZEYTİN
Ege bölgesinin incisi olan Manisa nın Sarıgöl ilçesinin ılıman iklimi ve verimli topraklarında üretilmektedir.
Zeytin ağaçlarına hiç bir hormon ve gübre verilmeden doğal ortamda yetiştirilen ürünlerimiz, hasad mevsiminde köylülerimiz tarafından özenle toplanır. Toplanan zeytinlerin tatlandırma için çizme işlemi yapılıp ortalama 30 gün sürecek su değişimi sayesinde zeytinlerimizin salamura şeklinde yemeğe hazır hale gelmektedir. Zeytinin tatlandırma döneminde normal doğal su kullanılmaktadır. Sudan başka herhangi bir kimyasal katkı yada işlem yapılmamaktadır. Tatlandırma dönemi bittikten sonra yağlama yapılarak sofralarda ki yerini alacaktır.
Bizim zeytinlerimiz kuyu zeytini değildir. Özel ev yapımı zeytinlerdir.
Zeytinin faydaları;
E vitamini ve tekli doymamış yağ içeren zeytin, kalp hastalıkları riskini azaltır, antikanser etki gösterebilir, ayrıca flavonoid adı verilen antioksidan içeren zeytin vücuttaki kronik inflamasyonu azaltır, şeker düzenlemesi yaparak diyabetin önlenmesine yardımcı olur.
Zeytinin vücuda sağladığı faydalar:
- Vücuttaki kronik inflamasyonu azaltır
- Zeytin kemik kaybını önlemeye yardım eder
- Ülser ve gastrit gibi mide hastalıklarının gelişmesini önler
- Doyurucu özelliği vardır
- Bilişsel hastalıkların tedavisine katkı sağlayabilir
- Saç ve cilt sağlığını iyileştirir
- Göz sağlığını korur
- Vücudun enerjisini artırabilir
- Güçlü bir E vitamini kaynağıdır
- Kalp hastalıkları riskini azaltır
- Antikanser etkisi söz konusu olabilir
- Zeytin antioksidan bakımından zengindir